• Lorem ipsum

Slavenarmband

Toon:
-50%
Gouden slavenarmband met gravure 14 krt
Gouden slavenarmband met gravure 14 krt
Geelgouden open slavenarmband met gravure.Sluit met een baksluiting en een extra veiligheidsachtje.
€1.095,00€547,50
-50%
Gouden gladde slavenarmband 14 krt
Gouden gladde slavenarmband 14 krt
Mooie geelgouden slavenarmband uit ovale ronde buis in perfecte staat.Sluit met een baksluiting, 2 stevige klikken.
€2.675,00€1.337,50
-50%
Gouden gladde slavenarmband 14 krt
Gouden gladde slavenarmband 14 krt
Geelgouden gladde slavenarmband uit rechthoekige buis.Sluit met een baksluiting, 3 klikken.
€2.650,00€1.325,00
-50%
Gouden slavenarmband met diamant 14 krt
Gouden slavenarmband met diamant 14 krt
Bicolour gouden fantasie slavenarmband bezet met een mooie diamant in witgoud.Betreft een kleine maat.
€2.495,00€1.247,50
-50%
Gouden slavenarmband 14 krt
Gouden slavenarmband 14 krt
Geelgouden bewerkte slavenarmband. Sluit met een baksluiting, 2 stevige klikken.
€2.425,00€1.212,50
-50%
Gouden slavenarmband met diamant en saffier 14 krt
Gouden slavenarmband met diamant en saffier 14 krt
Geelgouden gladde slavenarmband met een slag bezet met cabochon geslepen saffier en een diamant.
€2.595,00€1.297,50
-50%
Gouden slavenarmband met grave 14 krt
Gouden slavenarmband met grave 14 krt
Geelgouden grote, brede slavenarmband met gravure.De band is hol, maar zeer stevig.
Sluit met een baksluiting.
€4.350,00€2.175,00
-50%
Gouden slavenarmband met grave 14 krt
Gouden slavenarmband met grave 14 krt
Grote, stevige slavenarmband met gravure.De band is hol, maar in perfecte staat.
Sluit met een stevige baksluiting.
€3.295,00€1.647,50
Toon:

Een slavenarmband is een armband die u terugvindt in de sieradencollecties van veel vrouwen. Dit is dan ook niet zo gek aangezien deze subtiele armbanden iedere outfit af kunnen maken. In het assortiment van 2ehandsierraden.nl vindt u een uitgebreide collectie aan tweedehands slavenarmbanden in verschillende prijsklassen. Zo bieden wij zilveren armbanden, gouden armbanden en armbanden met diamanten aan. Hierboven kunt u ons gehele assortiment bekijken.

Allereerst, waar komt de naam ‘Slavenarmband’ vandaan?

Er bestaat een grote kans dat wanneer u de naam ‘slavenarmband’ voor het eerst leest dat u nog even terugleest of u het wel goed heeft gelezen. Er heerst dan ook flink was controversie rond de benaming van deze armbanden. Waar komt de naam van deze armband vandaan en wat is eigenlijk de betekenis van de benaming?

Archeologen hebben weten te ontdekken dat slavenarmbanden al meer dan 4500 jaar geleden gebruikt werden. Zij ontdekten namelijk een beeld van een dansende vrouw met deze armbanden in Pakistan. Dit beeld stamt ongeveer uit het jaar 2600 voor Christus. Ook in India zijn beelden ontdekt van mensen met de armbanden. Het is echter niet met volledige zekerheid te zeggen dat deze armbanden toentertijd gebruikt werden om het bezit van een persoon aan te duiden. De armbanden konden in deze periode namelijk ook als sieraad dienen.

Op een later moment in de geschiedenis, inmiddels aangekomen in de 16e eeuw, was het gebruikelijk dat slaven uit Afrika en het Caraïbisch gebied armbanden om hun pols kregen. De armbanden dienden voor identificatie en werden meestal voorzien van een nummer of een merk. Een slavenarmband had geen opening of sluiting en daardoor was het vrijwel onmogelijk om de armbanden af te doen.

Toch was er niet altijd een negatieve emotie verbonden aan de armbanden. Op hetzelfde moment dat de armbanden gebruikt werden voor het identificeren van slaven werden de slavenarmband in India gebruikt als versiering. Daarnaast werd het sieraad in sommige volkeren zelfs gebruikt als item om de liefde te verklaren aan een vrouw. Mannen gaven het juweel aan vrouwen die ze voor zich wilden winnen en hoopten door het geven van de armband meer kans te maken. Dit is zelfs terug te leiden tot aan de tijd van de Romeinen.

Waar worden de armbanden tegenwoordig voor gebruikt?

Een slavenarmband wordt tegenwoordig natuurlijk al lang niet meer gebruikt als een middel om mensen aan te duiden. Hedendaags wordt de armband vooral gebruikt als fashion-item. De slavenarmband kenmerkt zich doordat het een open óf gesloten stijve armband is. Wanneer er sprake is van een opening zijn de uiteinden vaak afgewerkt met bolletjes, zodat de armband goed blijft zitten. Er zijn verschillende armbanden verkrijgbaar en consumenten kunnen het zo gek maken als ze zelf willen. In ons assortiment vindt u bijvoorbeeld bescheiden armbanden terug, maar ook armbanden met diamanten die dienen als échte blikvangers.

Advies nodig?

Het kiezen van een passende slavenarmband kan voor veel vrouwen lastig zijn. Maar mocht u advies nodig hebben is het altijd mogelijk om contact met ons op te nemen of om langs te komen in onze winkel. 2ehandssieraden.nl staat bekend als één van de meest complete aanbieders op het gebied van tweedehands sieraden. Doordat wij het merendeel van onze sieraden voor de helft van de actuele taxatiewaarde aanbieden bent u bij ons altijd verzekerd van een voordelige prijs. Onze sieraden zijn voorzien van een keurmerk en daarnaast kunt u bij ons altijd uitgaan van een snelle levering. Bekijk nu ons complete assortiment aan slavenarmbanden en bestel eenvoudig online.</p

Waarom bestellen op 2ehandssieraden.nl?
Dankzij onze jarenlange ervaring op het gebied van in- en verkoop, taxatie en restauratie van sieraden bent u bij 2ehandssieraden verzekerd van de hoogste kwaliteit. De selectie van het aanbod maken wij zelf. Ook de restauratie en taxatie worden door ons team van experts uitgevoerd. Op die manier ontsnappen er geen details aan onze aandacht. Bent u toch niet helemaal tevreden met het product dat u heeft ontvangen? Dan staat onze behulpzame klantenservice voor u klaar. Bij 2ehandssieraden.nl streven we naar 100% klanttevredenheid, dus mocht er zich een probleem voordoen kunt u ervan uitgaan dat we er alles aan doen om een passende oplossing te vinden.

Kan ik mijn bestelling retourneren?
Bent u niet tevreden over het geleverde item of heeft u zich bedacht? Bij 2ehandssieraden.nl heeft u altijd het recht om het item zonder opgaaf van redenen binnen 30 dagen na ontvangst te retourneren. De voorwaarde is dat het product in de originele staat en verpakking geretourneerd wordt. Neem voor het stappenplan omtrent retourneren contact met ons op via [email protected]

Zijn alle sieraden op de site zo goed als nieuw?
Zeker! Onze goudsmid zorgt ervoor dat alle sieraden worden hersteld in de originele staat. Gebrekkige of beschadigde items zullen de webshop niet bereiken. Alle sieraden op onze webshop passeren meerdere experts binnen ons team, waardoor u verzekerd bent van een niet alleen een zeer fraaie maar ook kwalitatief hoge selectie.

Waarom zijn de producten afgeprijsd?
Op onze website ziet u bij alle producten twee prijzen staan. De hoogste prijs is de taxatiewaarde van het desbetreffende sieraad. De andere prijs is de verkoopprijs, die vaak lager ligt dan de taxatiewaarde. De verkoopprijs is gebonden aan meerdere factoren, waaronder de taxatiewaarde van het sieraad. De sieraden uit onze collectie zijn dus niet zozeer afgeprijsd, maar met de verkoopprijs geven wij u een onze beste prijs garantie.