• Lorem ipsum

Slavenarmband

Toon:
-50%
Gouden slavenarmband bicolour 14 krt
Gouden slavenarmband bicolour 14 krt
Bicolour gouden gladde slavenarmband.Strak model met een zijde van witgoud en de andere zijde van geelgoud.
Sluit met een baksluiting, 2 klikken.
€1.375,00€687,50
-50%
Gouden slavenarmband met bewerking 14 krt
Gouden slavenarmband met bewerking 14 krt
Geelgouden slavenarmband.In goede staat.
Met een lichte bewerking (in de vorm van wolkjes).
€1.950,00€975,00
-50%
Witgouden slavenarmband met gravure 14 krt
Witgouden slavenarmband met gravure 14 krt
Witgouden slavenarmband. Uniek exemplaar.De armband heeft een gravure.
In perfecte staat.
€1.925,00€962,50
-50%
Gouden gladde slavenarmband 14 krt
Gouden gladde slavenarmband 14 krt
Geelgouden gladde slavenarmband.Sluit met een baksluiting, 2 stevige klikken.
€1.125,00€562,50
-50%
Gouden slavenarmband met diamant en saffier 14 krt
Gouden slavenarmband met diamant en saffier 14 krt
Geelgouden gladde slavenarmband met een slag bezet met cabochon geslepen saffier en een diamant.
€2.595,00€1.297,50
-50%
Gouden slavenarmband grave 14 krt
Gouden slavenarmband grave 14 krt
Geelgouden gegraveerde slavenarmband.Sluit met een baksluiting, 2 stevige klikken.
€1.525,00€762,50
Toon:

Een slavenarmband is een armband die u terugvindt in de sieradencollecties van veel vrouwen. Dit is dan ook niet zo gek aangezien deze subtiele armbanden iedere outfit af kunnen maken. In het assortiment van 2ehandsierraden.nl vindt u een uitgebreide collectie aan tweedehands slavenarmbanden in verschillende prijsklassen. Zo bieden wij zilveren armbanden, gouden armbanden en armbanden met diamanten aan. Hierboven kunt u ons gehele assortiment bekijken.

Allereerst, waar komt de naam ‘Slavenarmband’ vandaan?

Er bestaat een grote kans dat wanneer u de naam ‘slavenarmband’ voor het eerst leest dat u nog even terugleest of u het wel goed heeft gelezen. Er heerst dan ook flink was controversie rond de benaming van deze armbanden. Waar komt de naam van deze armband vandaan en wat is eigenlijk de betekenis van de benaming?

Archeologen hebben weten te ontdekken dat slavenarmbanden al meer dan 4500 jaar geleden gebruikt werden. Zij ontdekten namelijk een beeld van een dansende vrouw met deze armbanden in Pakistan. Dit beeld stamt ongeveer uit het jaar 2600 voor Christus. Ook in India zijn beelden ontdekt van mensen met de armbanden. Het is echter niet met volledige zekerheid te zeggen dat deze armbanden toentertijd gebruikt werden om het bezit van een persoon aan te duiden. De armbanden konden in deze periode namelijk ook als sieraad dienen.

Op een later moment in de geschiedenis, inmiddels aangekomen in de 16e eeuw, was het gebruikelijk dat slaven uit Afrika en het Caraïbisch gebied armbanden om hun pols kregen. De armbanden dienden voor identificatie en werden meestal voorzien van een nummer of een merk. Een slavenarmband had geen opening of sluiting en daardoor was het vrijwel onmogelijk om de armbanden af te doen.

Toch was er niet altijd een negatieve emotie verbonden aan de armbanden. Op hetzelfde moment dat de armbanden gebruikt werden voor het identificeren van slaven werden de slavenarmband in India gebruikt als versiering. Daarnaast werd het sieraad in sommige volkeren zelfs gebruikt als item om de liefde te verklaren aan een vrouw. Mannen gaven het juweel aan vrouwen die ze voor zich wilden winnen en hoopten door het geven van de armband meer kans te maken. Dit is zelfs terug te leiden tot aan de tijd van de Romeinen.

Waar worden de armbanden tegenwoordig voor gebruikt?

Een slavenarmband wordt tegenwoordig natuurlijk al lang niet meer gebruikt als een middel om mensen aan te duiden. Hedendaags wordt de armband vooral gebruikt als fashion-item. De slavenarmband kenmerkt zich doordat het een open óf gesloten stijve armband is. Wanneer er sprake is van een opening zijn de uiteinden vaak afgewerkt met bolletjes, zodat de armband goed blijft zitten. Er zijn verschillende armbanden verkrijgbaar en consumenten kunnen het zo gek maken als ze zelf willen. In ons assortiment vindt u bijvoorbeeld bescheiden armbanden terug, maar ook armbanden met diamanten die dienen als échte blikvangers.

Advies nodig?

Het kiezen van een passende slavenarmband kan voor veel vrouwen lastig zijn. Maar mocht u advies nodig hebben is het altijd mogelijk om contact met ons op te nemen of om langs te komen in onze winkel. 2ehandssieraden.nl staat bekend als één van de meest complete aanbieders op het gebied van tweedehands sieraden. Doordat wij het merendeel van onze sieraden voor de helft van de actuele taxatiewaarde aanbieden bent u bij ons altijd verzekerd van een voordelige prijs. Onze sieraden zijn voorzien van een keurmerk en daarnaast kunt u bij ons altijd uitgaan van een snelle levering. Bekijk nu ons complete assortiment aan slavenarmbanden en bestel eenvoudig online.</p