• Lorem ipsum

Naast het aanbieden van unieke sieraden kopen wij bijzondere stukken en oud goud in. Twijfel je over de waarde van oude sieraden die je eigenlijk wilt verkopen? Of heb je bijzondere stukken met edelsteen, diamant of parels liggen, waar het stof zich omheen verzamelt? Gun die sieraden een nieuw verhaal door ze bij ons in te leveren. Na de taxatie kijken wij wat we ermee kunnen en ben je hoe dan ook zeker van een eerlijke prijs.

 

Edelstenen en goud
Wat betreft edelstenen kopen wij in principe alle soorten in. Dat wil zeggen, mits zij in goede staat verkeren of goed te renoveren zijn. Denk aan robijn, amethist, opaal, smaragd, granaat of saffier.. en diamant natuurlijk. Wil je sieraden met edelsteen verkopen? Gecombineerd met 14, 18 of 24 karaats (wit)goud levert dit de hoogste waarde voor zowel jou als voor ons op. Wij testen het goudgehalte altijd direct in de winkel. Bekijk hier de actuele goudkoers, per minuut nauwkeurig. 
 
Gouden ringen
Vaak merken dat mensen kunnen twijfelen over het verkopen van een familiestuk, omdat het bijvoorbeeld beschadigd of dof is. Maar dergelijke factoren doen voor ons lang niet altijd af aan de waarde. Een meer betrouwbare indicatie is gewicht. Het aantal gram geeft direct een eerlijke richtprijs weer. Wel is het zo dat bijzondere ringen, in een authentieke stijl of verrijkt met zeldzame stenen een meerwaarde kunnen hebben. Hoe eenvoudig of uitbundig het sieraad ook is, wij voeren altijd een vakkundige taxatie uit en bieden jou een eerlijke prijs op basis van de actuele goudkoers, zeldzaamheid, ontwerp en techniek. 

 

Nu vraag je je vast af wat er dan gebeurt met je verkochte sieraden. Bij de taxatie checken wij of het sieraad een Nederlands keurmerk heeft. Mocht dat niet zo zijn gaat het naar de keurkamer, alwaar het een stempel krijgt zodat ook jij direct doorhebt dat het om echt zilver, goud, witgoud of platina gaat. Waarbij 'echt' wil zeggen dat het voldoet aan de nationaal bepaalde gehaltes. 
Onze goudsmeden Wim en Mirjam herstellen elk stuk in de oorspronkelijke staat. Zij laten het glanzen als nooit tevoren, repareren eventuele schade en slijpen de fijnste steentjes tot in perfectie. En voila, het sieraad is klaar om een de nieuwe drager zielsgelukkig te maken. Een oude verlovingsring gaat een nieuw leven aan, een pre-loved paar oorbellen wordt een opnieuw geliefd cadeau. Op die manier dragen we unieke verhalen door, om nogmaals van gehouden te worden. 
 
Taxatie en verkoop
Benieuwd naar de waarde van jouw sieraden? je kunt altijd vrijblijvend langskomen in de winkel voor een taxatie. Mocht je dan willen overgaan tot verkoop regelen we dat direct. Het liefst werken wij of afspraak, om ook jou alle tijd en aandacht te geven. Maak daarom een afspraak via onderstaand formulier, of bel/mail ons direct.